LES MILLORS PIZZES




Això de ser a ple estiu i enmig d’una onada de calor, no sé si és la causa que se m’hagin alterat els circuits neuronals i m’hagi vingut al cap escriure sobre pizzes. Aparentment podríeu pensar que es tracta d’un tema completament apartat  dels viatges, però sí que té certa relació i de seguida la trobareu:

Els que viatgem amb un poder adquisitiu limitat i pressupostos ajustats, sovint hem de fer mans i mànigues per evitar grans despeses durant els viatges i un dels factors que fa disparar el pressupost és el dels àpats a restaurants, sobretot a països amb un nivell econòmic igual o superior a Espanya, i de fet és el que succeeix a gairebé tota Europa Septentrional i Occidental, potser excepte Portugal. I un recurs que sovint utilitzem per evitar forts increments  en  les despeses gastronòmiques és precisament menjar pizza.

La pizza és un plat contundent, molt calòric, que atipa i normalment només cal demanar com a 2n plat o entrant una simple amanida compartida o inclús a vegades ni és necessari aquest 2n plat depenent de la mida de la pizza. D’aquesta manera podem fer un àpat amb un pressupost acceptable, sempre que no demanem begudes cares (vins especialment), atès que la pizza no és un plat car a la majoria de restaurants o pizzeries.

Després d’aquest preàmbul necessari us detallaré els locals on he menjat les millors pizzes quan he anat de viatge:

COMO (Lombardia – Itàlia)

Puc afirmar que a Como és on he tastat la millor pizza. En aquesta ocasió va ser un sopar: vam arribar al local un dissabte a les 21 hores i encara vam haver d’esperar uns minuts per a trobar taula lliure. Quan un local està ple és molt bon indici, a més cal tenir  en compte que fora d’Espanya a les 21 hores habitualment tothom fa estona que ha acabat de sopar. Un detall que ens va agradar molt és que, a més de l’amabilitat de tot el personal, estava a la vista de tots els clients la cuina on  tenia lloc tot el procés d’elaboració de les pizzes: des de la preparació de la massa, els ingredients, la col.locació al FORN DE LLENYA...
El local es diu “Fratelli la Bufala” i es tracta d’una franquícia de pizzeries distribuïdes per tota Itàlia i també per ciutats d’altres països europeus, entre elles Barcelona; aquí teniu el link:



TORINO (Torí) ,Piemonte – Itàlia

Aquest restaurant també ens va agradar molt, i a l’igual que a la pizzeria de Como, estava a la vista de tothom el forn de llenya on coïen les pizzes.
El local s’anomena “Le Rondini” i ja us vaig comentar alguns detalls a l’entrada que vaig publicar sobre Torino. Aquest és el link:

www.le-rondini.net/

VENEZIA (Itàlia)

Aquesta pizzeria la vam descobrir perquè estava a l’illa de la Giudecca, molt a prop de l’Hostel on vam dormir.
El lloc és molt senzill, malauradament no vaig apuntar el seu nom,  i està especialment pensat  com a local amb pizzes per a recollir i emportar, si bé disposa d’unes quantes taules i cadires per a poder menjar in situ.



Itàlia és per excel.lència el país de les pizzes, però no hem menjat bones pizzes únicament en aquest país:

 Un any que vam anar de vacances als Alps Marítims i la Costa Blava vam poder menjar bones pizzes i una d’elles va ser en un “xiringuito” exclusiu per a recollir i emportar. Potser el fet de trobar-se a pocs km. d’Itàlia és la causa que tinguin bona ma en la seva elaboració.

Per acabar inclouré a la relació un altre local que no pertany a Itàlia:


KRANJSKA-GORA (Eslovènia)

Tinc molt bon record de la pizzeria d’aquesta població eslovena situada als peus del Parc Nacional del Triglav.
Vam aturar-nos gràcies a que en aquella hora el temps no acompanyava,amb un dia gris, tapat i pluja intermitentment.
El local s’anomena Penzion Lipa, i el vam escollir perquè la guia Lonely Planet (LP) el recomanava, i en aquest cas va ser una decisió totalment encertada, cosa que no sempre ens ha passat quan hem anat a menjar a restaurants aconsellats per la guia LP.

Aquí teniu el link:  http://penzion-lipa.si/en

Com anècdota comentaré que després de dir al cambrer que veníem de Barcelona i Catalunya es va posar a somriure i ens va respondre: “Fantàstic, em sembla molt bé que els catalans hagin prohibit les curses de braus” (Feia 2 o 3 mesos que el Parlament de Catalunya havia aprovat l’abolició de les curses de braus a Catalunya). A títol personal afegiré que l'opinió del cambrer la comparteixo totalment.





LAS MEJORES PIZZAS


Esto de estar en pleno verano y en medio de una ola de calor, no sé si es la causa que se me hayan alterado los circuitos neuronales y me haya venido a la cabeza escribir sobre pizzas. Aparentemente podríais pensar que se trata de un tema completamente apartado de los viajes, pero sí que tiene cierta relación y enseguida la encontraréis:

Los que viajamos con un poder adquisitivo limitado y presupuestos ajustados, a menudo tenemos que hacer importantes esfuerzos para evitar grandes gastos durante los viajes y uno de los factores que hace disparar el presupuesto es el de las comidas en restaurantes, sobre todo en países con un nivel económico igual o superior a España, y de hecho es lo que sucede en casi toda Europa Septentrional y Occidental, quizás excepto Portugal. Y un recurso que a menudo utilizamos para evitar fuertes incrementos en los gastos gastronómicos es precisamente comer pizza.

La pizza es un plato contundente, muy calórico, que llena y normalmente sólo hay que pedir como 2n plato o entrante una simple ensalada compartida o incluso a veces ni es necesario este 2n plato dependiendo del tamaño de la pizza. De este modo podemos hacer una comida con un presupuesto aceptable, siempre que no pidamos bebidas caras (vinos especialmente), dado que la pizza no es un plato caro en la mayoría de restaurantes o pizzerías.

Después de este preámbulo necesario os detallaré los locales donde he comido las mejores pizzas cuando he ido de viaje:

COMO (Lombardia – Italia)

Puedo afirmar que en Como es dónde he probado la mejor pizza. En esta ocasión fue una cena: llegamos al local un sábado a las 21 horas y todavía tuvimos que esperar unos minutos para encontrar mesa libre. Cuando un local está lleno es muy buen indicio, además hay que tener en cuenta que fuera de España a las 21 horas habitualmente todo el mundo hace rato que ha acabado de cenar. Un detalle que nos gustó mucho es que, además de la amabilidad de todo el personal, estaba a la vista de todos los clientes la cocina donde tenía lugar todo el proceso de elaboración de las pizzas: desde la preparación de la masa, los ingredientes, la colocación en el HORNO DE LEÑA...
El local se llama “Fratelli la Bufala” y se trata de una franquicia de pizzerías distribuidas por toda Italia y también por ciudades de otros países europeos, entre ellas Barcelona; aquí tenéis el link:


http://www.fratellilabufala.eu/


TORINO (Turín) ,Piemonte – Italia

Este restaurante también nos gustó mucho, y al igual que a la pizzería de Como, estaba a la vista de todo el mundo el horno de leña donde cocían las pizzas.
El local se denomina “Le Rendini” y ya os comenté algunos detalles en la entrada que publiqué sobre Turín. Este es el link:

www.le-rondini.net/

VENEZIA (Italia)

Esta pizzería la descubrimos porque estaba en la isla de la Giudecca, muy cerca del Hostel donde dormimos.
El lugar es muy sencillo, desgraciadamente no apunté su nombre, y está especialmente pensado como local con pizzas para recoger y llevarse, si bien dispone de unas cuántas mesas y sillas para poder comer in situ.
Italia es por excelencia el país de las pizzas, pero no hemos comido buenas pizzas únicamente en este país:

Un año que fuimos de vacaciones a los Alpes Marítimos y la Costa Azul pudimos comer buenas pizzas y una de ellas fue en un “chiringuito” exclusivo para recoger y llevar. Quizás el hecho de encontrarse a pocos km. de Italia es la causa que tengan buena mano en su elaboración.

Para acabar incluiré en la relación otro local que no pertenece a Italia:

KRANJSKA-GORA (Eslovenia)

Tengo muy buen recuerdo de la pizzería de esta población eslovena situada a los pies del Parque Nacional del Triglav.
Nos paramos gracias a que en aquella hora el tiempo no acompañaba, con un día gris, tapado y lluvia intermitentemente.
El local se denomina “Penzion Lipa”, y lo escogimos porque la guía Lonely Planet (LP) lo recomendaba, y en este caso fue una decisión totalmente acertada, cosa que no siempre nos ha pasado cuando hemos ido a comer a restaurantes aconsejados por la guía LP.

Aquí tenéis el link:


http://penzion-lipa.si/en

Como anécdota comentaré que después de decir al camarero que veníamos de Barcelona y Cataluña se puso a sonreír y nos respondió: “Fantástico, me parece muy bien que en Cataluña hayan prohibido las corridas de toros” (Hacía sólo 2 o 3 meses que el Parlamento de Cataluña había aprovado la abolición de las corridas de toros en Cataluña). A título personal añadiré que comparto totalmente la opinión del camarero
 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

10 LLOCS MÀGICS DE CATALUNYA RECOMANATS PER 10 BLOGGERS

4 RUTES SENDERISTES FÀCILS PEL BERGUEDÀ

10 CIUTATS EUROPEES QUE EM TENEN EL COR ROBAT