BALANÇ VIATGER 2013: L'ANY DELS VIATGES "SORPRESA"




Glencoe, Scotland


A l’hora de decidir quina podia ser la paraula  més adient per a definir el 2013, he escollit “sorpresa”, perquè la majoria dels viatges i escapades realitzats aquest any que és a punt de finalitzar han estat decidits i reservats a darrera hora, i és per això considero que el mot “sorpresa” és el més encertat.

Anem a repassar els viatges i escapades més destacats seguint un ordre cronològic:


1     Segòvia:

És el 1r viatge de l’any, realitzat per Setmana Santa i reservat just la setmana abans. Era una zona que inicialment no comptava entre els pronòstics, però una boníssima oferta trobada a atrapalo.com va ser el factor decisiu.
No coneixia Segòvia i la seva província i la veritat és que vaig tornar encantat, atès que té un patrimoni cultural excepcional, especialment l’art romànic, però seria injust obviar els seus espais naturals, alguns tan coneguts com las Hoces del Duratón.



Vil.la medieval de Sepúlveda, Segòvia


Aquí teniu l'enllaç als 2 posts que vaig publicar d'aquest viatge:

-Segòvia - 1a part
-Segòvia - 2a part



2-     Sierra de Guara (Osca, Aragó)

 Aprofitant que l’1 de maig era dimecres, vaig decidir demanar 2 dies més de festa a la feina i fer un “megapont” de 5 dies. L’escapada a la Sierra de Guara tenia una finalitat molt clara: el descens de barrancs, una activitat esportiva que m’apassiona, i Guara és una de les millors zones de tota Europa per a la pràctica d’aquest esport. Malgrat tot, vam tenir temps per a fer visites al patrimoni cultural, que és abundant i variat per la zona: pintures rupestres, art romànic, pobles medievals...



Barranco del Mascún, un "clàssic" de la Sierra de Guara




Es pot considerar aquesta escapada també com a “sorpresa” pel següent motiu: en el descens de barrancs l’aigua és el principal protagonista, i que els barrancs portin aigua, vagin secs, o tinguin excés d’aigua està molt relacionat amb el factor climatològic i de pluges, de manera que depenent del que hagi plogut només durant 1 dia, l’endemà molts barrancs poden passar de secs a estar en òptimes condicions per al descens, o bé el contrari, de tenir un bon cabal a portar excés d’aigua i ser extremadament perillosos.
És per això que  sempre que  fem una sortida de barrancs no decidim la zona fins a darrera hora.

Aquí us deixo l'enllaç que vaig publicar de l'escapada a Guara:

-Sierra de Guara, 5 dies d'adrenalina, natura i patrimoni


3-     Escòcia

És el viatge “estrella” de l’any, destí desitjat i somniat durant mooolts anys, m’ha acabat de seduir del tot i amb moltes ganes de tornar-hi. És un tòpic dir-ho, però si existeix el paradís, Escòcia gairebé ho és.  En certa manera també podria considerar-se viatge “sorpresa”: és cert que vàrem reservar a primers de juny, però no era una de les zones que “a priori” havíem valorat per a viatjar a l’estiu. Tot va desencadenar-se quan el meu esperit inquiet em suggereix mirar i tafanejar per la xarxa vols d’una companyia irlandesa “lowcost”, i descobreixo que l’aeroport de Glasgow-Prestwick té connexions amb 2 aeroports catalans a uns preus gairebé irresistibles. La resta surt rodat:  el lloguer del cotxe també té un preu molt interessant, i trobem un allotjament per a la 1a nit a només 15 minuts a peu de l’aeroport – el vol arriba gairebé a les 12 de la nit, quan no hi ha transport públic i l’agència de lloguer de cotxes és tancada-.





Tantallon Castle



      Aquí us deixo l'enllaç del 1r post que vaig publicar d'Escòcia (he escrit 4 parts i queda pendent una 5a i última):




4-     Pirineus de Lleida

És  l’escapada del Pont de l’1 de novembre, amb l’hotel reservat només 2 o 3 dies abans de sortir.
Motius d’aquesta reserva de gairebé “last minute”? A l’igual que la sortida de barrancs de 1rs de maig, el clima és el factor decisiu; és importantíssim anar als Pirineus amb mínimes garanties que farà bon temps, sobretot si voleu fer excursions a peu com fem nosaltres, i això fins darrera hora no es pot saber, i tot i així pots tenir sorpreses, sobretot en estacions com la tardor, meteorològicament molt més inestables i insegures.





Espectaculars colors de tardor a la Vall de Besiberri, Pirineus de Lleida


L’objectiu d’aquesta sortida era gaudir del gran espectacle dels colors de la tardor dels boscos i arbres caducifolis dels Pirineus de Lleida i es pot dir que el vam assolir amb escreix.

Aquí us deixo l'enllaç que vaig publicar de l'escapada al Pirineu de Lleida:

-Pirineus de Lleida i la màgia de la tardor



5-     Carcassona i el País Càtar 

És el darrer viatge de l’any, el del Pont de la Puríssima, i reservat... 2 dies abans. En aquest cas, a més del factor de les previsions meteorològiques també va influir el preu de l’hotel i la distància assequible – 300 km., tots per autopista,-  per tractar-se d’una sortida de només 3 dies.




La Cité de Carcassonne


És una zona que ja coneixíem, però hi ha llocs com aquest on no importa tornar, i a més té tant per a visitar que possiblement  ni que hi anéssiu 10 vegades encara us faltaria molta cosa per veure.

Aquí teniu l'enllaç als 2 posts que he publicat d'aquest viatge:

3 dies per Carcassonne i el País Càtar- 1a part
3 dies per Carcassonne i el País Càtar - 2a part


Posts del blog relacionats

Balanç viatger 2012: "desclavem" algunes espines


Bé, ara només em manca afegir un detall important:

Us desitjo BONES FESTES I UN BON ANY 2014!!!!!





BALANCE VIAJERO 2013: EL AÑO DE LOS VIAJES "SORPRESA"


A la hora de decidir cual podía ser la palabra más adecuada para definir el 2013, he escogido “sorpresa”, porque la mayoría de los viajes y escapadas realizados este año que está a punto de finalizar han sido decididos y reservados a última hora, y por eso considero que la palabra “sorprensa” es la más acertada.

Vamos a repasar los viajes y escapadas hechos siguiendo un orden cronológico:

1- Segovia:


Es el 1r viaje del año, realizado por Semana Santa y reservado justo la semana antes. Era una zona que inicialmente no contaba entre los pronósticos, pero una buenísima oferta encontrada en atrapalo.com fue el factor decisivo.

No conocía Segovia y su provincia y bien es verdad que volví encantado, dado que tiene un patrimonio cultural excepcional, especialmente el arte románico, pero sería injusto obviar sus espacios naturales, algunos tan conocidos como las Hoces del Duratón.


Aqui os dejo el enlace a los 2 posts que publiqué del viaje a Segovia:

-Segovia - 1a parte
-Segovia - 2a parte


2- Sierra de Guara (Huesca, Aragón)


Aprovechando que el 1 de mayo era miércoles, decidí pedir 2 días más de fiesta y hacer un “megapuente” de 5 días. La escapada a la Sierra de Guara tenía una finalidad muy clara: el descenso de barrancos, una actividad deportiva que me apasiona, y Guara es una de las mejores zonas de toda Europa para la práctica de los descensos de barrancos. A pesar de todo, tuvimos tiempo para hacer visitas al patrimonio cultural, que es abundante y variado por la zona: pinturas rupestres, arte románico, pueblos medievales... 

Se puede considerar esta escapada también como “sorpresa” por el siguiente motivo: en el descenso de barrancos el agua es el principal protagonista, y que los barrancos lleven agua, vayan secos, o tengan exceso de agua está muy relacionado con el factor climatológico y de lluvias, de forma que dependiendo de lo que haya llovido sólo durante 1 día, al día siguiente muchos barrancos pueden pasar de secos a estar en óptimas condiciones para el descenso, o bien todo lo contrario, de tener un buen caudal a llevar exceso de agua y ser extremadamente peligrosos.
Es por esto que siempre que hacemos una salida de barrancos no decidimos la zona hasta última hora.

Aquí os dejo el enlace del post que publiqué de la escapada a Guara:


-Sierra de Guara, 5 días de adrenalina, naturaleza y patrimonio


3- Escocia 


Es el viaje “estrella” del año, destino deseado y soñado durante muuuchos años, me ha acabado de seducir del todo y con muchas ganas de volver. Es un tópico decirlo, pero si existe el paraíso, Escocia  lo es. En cierto modo también podría considerarse viaje “sorpresa”: es verdad que reservamos a primeros de junio, pero no era una de las zonas que “a priori” habíamos valorado para viajar en verano. Todo se desencadenó cuando mi espíritu inquieto me sugiere mirar y cotillear por la red vuelos de una compañía irlandesa“lowcost”, y descubro que el aeropuerto de Glasgow-Prestwick tiene conexiones con 2 aeropuertos catalanes a unos precios casi irresistibles. El resto sale rodado: el alquiler del coche también tiene un precio muy interesante, y encontramos un alojamiento para la 1ª noche a sólo 15 minutos a pie del aeropuerto – el vuelo llega casi a las 12 de la noche, cuando no hay transporte público y la agencia de alquiler de coches ya ha cerrado-.

Aquí tenéis el enlace al 1r post que publiqué del viaje a Escocia ( he escrito 4 partes y me queda pendiente una 5ª y última):
      -Escocia- 1a parte


4- Pirineo de Lleida

 Es la escapada del Puente del 1 de noviembre, con el hotel reservado sólo 2 o 3 días antes de salir.

Motivos de esta reserva de casi “last minute”? Al igual que la salida de barrancos de 1os de mayo, el clima es el factor decisivo; es importantísimo ir a los Pirineos con mínimas garantías que hará buen tiempo, sobre todo si quieres hacer excursiones a pie como hacemos nosotros, y esto hasta última hora no lo puedes saber, y aún así puedes tener sorpresas, sobre todo en estaciones como el otoño meteorológicamente mucho más inestables e inseguras. 

El objetivo de esta salida era disfrutar del gran espectáculo de los colores del otoño de los bosques y árboles caducifolios de los Pirineo de Lleida y se puede decir que lo logramos con creces.

Aquí os dejo el enlace de nuestra escapada al Pirineo de Lleida:

-Pirineos de Lleida y la magia del otoño



5- Carcasona y el País Cátaro 


Es el último viaje del año, el del Puente de la Purísima, y reservado... 2 días antes. En este caso, además del factor de las previsiones meteorológicas también influyó el precio del hotel y la distancia asequible – 300 km., todos por autopista,- por tratarse de una salida de sólo 3 días.
Es una zona que ya conocíamos, pero hay lugares como este donde no importa volver, y además tiene tanto para visitar que posiblemente ni que fueráis 10 veces todavía os faltaría mucha cosa por ver.


Aquí tenéis el enlace a los 2 posts que he publicado de este viaje:
Posts de mi blog relacionados

Balance viajero 2012: "desclavamos" algunas espinas


Bien, ahora sólo falta añadir un detalle importante:
 


Os deseo FELICES FIESTAS Y UN BUEN AÑO 2014!!!!!

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

10 LLOCS MÀGICS DE CATALUNYA RECOMANATS PER 10 BLOGGERS

4 RUTES SENDERISTES FÀCILS PEL BERGUEDÀ

10 CIUTATS EUROPEES QUE EM TENEN EL COR ROBAT