CAP DE SETMANA DE NATURA I RELAX A PRULLANS (LA CERDANYA)




Serra del Cadí


El cap de setmana del 4 al 6 d’abril vàrem anar a la Cerdanya, una comarca situada al Pirineu català, i dividida administrativament entre l'Estat Espanyol i l'Estat Francès des de 1.659, any en què es va signar el Tractat dels Pirineus.

Sempre que pujo a la Cerdanya m’arriben molt bones vibracions, perquè és una de les comarques que més m’agraden de Catalunya.

Normalment les meves escapades a la Cerdanya estan molt relacionades amb les excursions a peu per la muntanya, amb els bolets, o amb l’esquí, esport que de tant en tant m’agrada practicar.

Aquesta vegada ha estat una sortida una mica diferent, perquè hem anat amb altres bloggers,  però no ha estat pas obstacle per a que poguéssim gaudir dels encants de la comarca, que en són molts.

En aquesta ocasió ens hem allotjat, junt amb la resta de bloggers, a l’Hotel Muntanya, que forma part del Cerdanya Resort, a Prullans.


Hotel Muntanya, Prullans


Vam arribar divendres al vespre, i tot seguit van lliurar-nos el programa de les activitats previstes per al cap de setmana, algunes de les quals semblaven molt atractives.


Fantàstica vista a la Serra del Cadí des de l'habitació


Després d’instal.lar-nos a l’habitació amb unes increïbles vistes de la Serra del Cadí, ens preparem per a la  1a activitat, el  sopar, però no un sopar qualsevol, sinó el  Sopar Càtar, que consisteix en un variat buffet lliure, majoritàriament de plats medievals, alguns d’ells d’inspiració càtara, com la sopa medieval o el paté de bolets i cigrons, plats que trobem deliciosos.


Deliciosa sopa medieval


Havent sopat vam assistir la presentació del programa d’activitats previstes per al cap de setmana, acompanyada d’una degustació de cremat, beguda alcohòlica originària de la Costa Brava, consistent en rom, cafè, sucre, pell de llimona i espècies.

A més a més van explicar-nos breument la filosofia i història de l’hotel, fundat l’any 1947 per Josep Casanovas, i actualment gestionat per la 3a generació de la família.

Dissabte a 1a hora, just abans de la 1a activitat del dia, decidim fer un tomb pel poble, Prullans, un bonic poble amb una cuidada arquitectura en pedra i una església d’origen romànic.





Carrer de Prullans



Església de Prullans


La 1a activitat comença a les 10.30 i es tracta d’una curta i agradable excursió matinal guiada a peu que ens porta fins un bonic prat a la vora del riu, on hi ha instal.lades unes tendes “tipi”. Durant el trajecte passem per un petit tram del Camí dels Bons Homes, el GR 107, sender de gran recorregut que ressegueix la ruta que feien al S. XIII els darrers càtars que fugien de les persecucions de la Inquisició per venir a viure als territoris catalans, on no van ser perseguits.



Prats primaverals vora el Camí dels Bons Homes, el GR107


Finalitzada l’excursió és hora de dinar, i ens espera un variat buffet lliure, amb una destacada presència de productes i plats de la gastronomia local, com el famós trinxat de la Cerdanya, que consisteix en una barreja de patata i col bullides amb cansalada daurada.

En acabat de dinar ens porten de visita per les instal.lacions del Cerdanya Resort,  algunes d’elles dignes d’un príncep o princesa, especialment la zona de l’Spa, que té un jacuzzi amb visió directa de la Serra del Cadí.




Spa i jacuzzi del Cerdanya Resort

És de destacar que el Cerdanya Resort té uns allotjaments adaptat a tots els gustos, perquè a més d’hotel, disposa d’apartaments, camping i bungalows.

També cal fer esment que és un Resort molt pensat per a famílies, perquè tenen molt a prop del camping una granja amb animals i “poneys”, ideals per a ser muntats pels petits de la casa.



La Granja del Cerdanya Resort


Després de visitar la granja tenim ganes de fer alguna altra activitat abans de gaudir de l’Spa, i ens decidim per fer una mica de carretera i anar fins el poble de Meranges, que situat a 1.539 m. és el poble i municipi més alt de Catalunya.

Meranges és un poble que quan el veus de lluny des de la carretera sembla un poble més de muntanya, sense gaires atractius, i com lloc de pas per arribar fins els bonics llacs de Malniu, però us asseguro que només començar a donar un tomb pel poble, aquesta apreciació canvia completament, perquè forma un pintoresc conjunt de senzilles cases -algunes d’elles de més d’1 segle d’antiguitat - d’arquitectura en pedra i teulades de pissarra, amb una església que encara conserva alguns elements romànics.







Meranges


Després de tornar de Meranges, i atès que encara és aviat, ens relaxem una estona al fantàstic Spa de l’hotel fins l’hora de sopar.

L’endemà diumenge al matí, i després del variadíssim i abundant esmorzar de buffet lliure de l’hotel,  tenim programada una altra petita excursió a peu per la Cerdanya.

Hem d’agafar el cotxe i fer uns pocs km. per carretera fins arribar a la Vall de la Llosa, un espectacular paratge natural, i un dels històrics camins de pas per entrar a Andorra des de la Cerdanya, utilitzat durant molts segles per contrabandistes, pastors, bandolers...

La Vall de la Llosa és un petit paradís natural, atès que no hi ha cap pista ni carretera que hi penetri per damunt dels 1.600 m., i per tant es conserva molt intacte.


Vall de la Llosa

L’excursió prevista és arribar fins el Molí del Salt, un indret on el riu de la Llosa forma un gorg i un bonic salt d’aigua d’un 15 m. A la vora de la cascada encara queden dempeus les restes d’un antic molí, i pels voltants és possible apreciar pel terra escòries de ferro, com a evidència que en segles passats es fonia i treballava aquest mineral a algunes fargues de la vall.


Molí del Salt

El trajecte fins el Molí del Salt és de gran bellesa, perquè transcorre paral·lel al riu entre verds prats i pastures i amb el panorama de fons de la fantàstica Serra del Cadí nevada i altres muntanyes ceretanes. A més cal precisar que aquest tram coincideix també amb el Camí dels Bons Homes, el GR 107, que fa els darrers km. abans d’entrar breument a Andorra per la Portella Blanca d’Andorra, a més de 2.500 m. d’altitud.




Riu de la Llosa


Aquí us deixo l'enllaç de la ruta penjat al wikiloc

Després de l’excursió per la Vall de la Llosa és hora d’anar a dinar a l’hotel, i tot seguit recollir l’equipatge i acomiadar-nos dels companys Arlene i  Dani, autors dels blogs Viaje con escalas i The Backpack Traveller respectivament, i membres com nosaltres de #bcnTB, Associació de bloggers de viatges de Barcelona.















Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

10 LLOCS MÀGICS DE CATALUNYA RECOMANATS PER 10 BLOGGERS

4 RUTES SENDERISTES FÀCILS PEL BERGUEDÀ

10 CIUTATS EUROPEES QUE EM TENEN EL COR ROBAT