Ascensió al Pedraforca


Visió de la cara Nord del Pedraforca des del Santuari de Gresolet


Us he parlat del Pedraforca, peró sense haver donat la seva localització geogràfica. Ja sé que la majoria el coneixeu i sabeu perfectament on és, peró sempre existeix alguna persona que no ho sap:
El Pedraforca està situat al Prepirineu català al límit provincial entre Barcelona i Lleida,  a uns 140 km. al NO de Barcelona i forma part dels municipis de Saldes (BCN) i Gòsol (Lleida).
A més a més el Pedraforca es troba dins del Parc Natural del Cadí-Moixerò, un espai natural protegit ple de magnífics paisatges per admirar i recòrrer a peu. La cara Nord de la Serra del Cadí, que recorda les Dolomites italianes, i el Pedraforca són possiblement els 2 llocs més emblemàtics del Cadí-Moixeró. Ja escriuré més endavant algun article més detallat sobre aquest espai natural, que mereix ser visitat.
Com que el Pedraforca és per a mi la muntanya més especial del món, no podia tancar el tema del Pedraforca sense deixar de recomenar la seva ascensió.
A continuació us deixo un enllaç (link) amb una descripció i mapa molt detallats de l'itinerari que surt des del refugi Lluís Estasén, al qual s'arriba des de Saldes per carretera asfaltada primer, i després per camí senyalitzat durant uns 20 minuts a peu:
 http://saldes.diba.es/rutes/rutapedra.htm


Os he hablado del Pedraforca, pero no he dicho donde está situado. Ya sé que la mayoría lo conocéis y sabéis perfectamente donde está, *pero siempre existe alguna persona que no lo sabe:
El Pedraforca está situado en el Prepirineo catalán en el límite provincial entre Barcelona y Lleida, a unos 140 km. al NO de Barcelona y forma parte de los municipios de Saldes (BCN) y Gòsol (Lleida).
Además el Pedraforca se encuentra dentro del Parque Natural del Cadí-*Moixerò, un espacio natural protegido lleno de magníficos paisajes para admirar y recorrer a pie. La cara Norte de la Sierra del Cadí, que recuerda las Dolomites italianas, y el Pedraforca son posiblemente los 2 lugares más emblemáticos del *adí-*Moixeró. Ya escribiré más adelante algún artículo más detallado sobre este espacio natural, que merece ser visitado.
Como el *Pedraforca es para mí la montaña más especial del mundo, no podía cerrar el tema del *Pedraforca sin dejar de recomendar su ascensión.
A continuación os dejo un enlace (link) con una descripción y mapa muy detallados del itinerario que sale desde el refugio Lluís *Estasén, al cual se llega desde Saldes por carretera asfaltada primero, y después por camino señalizado durante unos 20 minutos a pie:

 http://saldes.diba.es/rutes/rutapedra.htm

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

10 LLOCS MÀGICS DE CATALUNYA RECOMANATS PER 10 BLOGGERS

4 RUTES SENDERISTES FÀCILS PEL BERGUEDÀ

10 CIUTATS EUROPEES QUE EM TENEN EL COR ROBAT