FORT QUEYRAS: L'ESPECTACULAR CASTELL MEDIEVAL DELS HAUTES ALPES




Dia 4t Fort Queyras

Avui fa un dia dels que el Tomàs Molina, l’home del temps de TV3, anomena “tapadot” i “grisot”. Gairebé no ha parat de ploure durant tota la nit i de moment no té pinta de millorar. Per tant avui toca sí o sí la visita cultural, i no ens ha agafat desprevinguts perquè coneixíem les previsions meteorològiques. No ens ha estat massa difícil decidir on anar: avui visitarem un castell, que a tots 2 ens apasionen els castells i per la zona n’hi ha un del que tenim molt bones referències i que ja vam veure des d'una distància més o menys propera el  dia que va anar al Queyras. El castell es diu Fort Queyras i aquest és l’enllaç a la seva web: http://www.fortqueyras.com/



Destaca per la seva espectacular situació dalt d’un turó que domina l’entrada a l’alta vall del Queyras.
En la meva opinió la seva visita és aconsellable, però cal tenir en compte que bona part del que està obert a la visita són dependències que es van ampliar en època moderna, a partir del S XVII, i que l'aspecte que presenta en l'actualitat el castell és força diferent del que tenia durant l'Edad Mitjana, degut a les reformes sofertes especialment durant els s XVII i XVIII.

Avui arribem més aviat al camping; és un dels aspectes més positius dels dies de mal temps: en general visites menys coses, no matines tant i tornes abans a l’allotjament.
Darrer apunt a remarcar del dia: molts cims superiors a 2.000 m han aparegut enfarinats de neu. "Al loro! ", que aquesta nit pot ser molt freda.


Capvespre a la vall de Briançon, al fons s'aprecien els cims lleugerament enfarinats


Tocando el cielo, un recorrido por los Alpes Occidentals: Hautes Alpes i Piemonte.(El patrimonio cultural, 1a parte) Septiembre 2011

Día 4º Fort Queyras


Hoy hace un día de los que Tomàs Molina, el hombre del tiempo de Tv3, denomina “tapadote” y “grisote”. Casi no ha parado de llover durante toda la noche y de momento no tiene pinta de mejorar. Por lo tanto hoy toca sí o sí la visita cultural, y no nos ha cogido desprevenidos porque conocíamos las previsiones meteorológicas. No nos ha sido demasiado difícil decidir donde ir: hoy visitaremos un castillo, que a los 2 nos apasionan los castillos y por la zona hay uno del que tenemos muy buenas referencias y que ya vimos desde una distancia más o menos cercana el día que fuimos al Queyras. El castillo se llama Fort Queyras y este es el enlace a su web: http://www.fortqueyras.com/
Destaca por su espectacular situación arriba de un cerro que domina la entrada al alto valle del *Queyras.

En mi opinión su visita es aconsejable, pero hay que tener en cuenta que buena parte del que está abierto a la visita son dependencias que se ampliaron en época moderna, a partir del S XVII, y que el aspecto que presenta en la actualidad el castillo es fuerza diferente del que tenía durante el *Edad Mediana, debido a las reformas sufridas especialmente durante los s XVII y XVIII.

Hoy llegamos más bien al *camping; es uno de los aspectos más positivos de los días de mal tiempo: en general visitas menos cosas, no madrugas tanto y vuelves antes al alojamiento.

Último apunte a remarcar del día: muchos cumbres superiores a 2.000 m han aparecido enharinados de nieve. "Al loro! ", que esta noche puede ser muy fría.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

10 LLOCS MÀGICS DE CATALUNYA RECOMANATS PER 10 BLOGGERS

4 RUTES SENDERISTES FÀCILS PEL BERGUEDÀ

10 CIUTATS EUROPEES QUE EM TENEN EL COR ROBAT