FORT QUEYRAS: L'ESPECTACULAR CASTELL MEDIEVAL DELS HAUTES ALPES
Dia 4t Fort Queyras

Avui fa un dia dels que el Tomàs Molina, l’home del temps de TV3, anomena “tapadot” i “grisot”. Gairebé no ha parat de ploure durant tota la nit i de moment no té pinta de millorar. Per tant avui toca sí o sí la visita cultural, i no ens ha agafat desprevinguts perquè coneixíem les previsions meteorològiques. No ens ha estat massa difícil decidir on anar: avui visitarem un castell, que a tots 2 ens apasionen els castells i per la zona n’hi ha un del que tenim molt bones referències i que ja vam veure des d'una distància més o menys propera el  dia que va anar al Queyras. El castell es diu Fort Queyras i aquest és l’enllaç a la seva web: http://www.fortqueyras.com/Destaca per la seva espectacular situació dalt d’un turó que domina l’entrada a l’alta vall del Queyras.
En la meva opinió la seva visita és aconsellable, però cal tenir en compte que bona part del que està obert a la visita són dependències que es van ampliar en època moderna, a partir del S XVII, i que l'aspecte que presenta en l'actualitat el castell és força diferent del que tenia durant l'Edad Mitjana, degut a les reformes sofertes especialment durant els s XVII i XVIII.

Avui arribem més aviat al camping; és un dels aspectes més positius dels dies de mal temps: en general visites menys coses, no matines tant i tornes abans a l’allotjament.
Darrer apunt a remarcar del dia: molts cims superiors a 2.000 m han aparegut enfarinats de neu. "Al loro! ", que aquesta nit pot ser molt freda.


Capvespre a la vall de Briançon, al fons s'aprecien els cims lleugerament enfarinats


Tocando el cielo, un recorrido por los Alpes Occidentals: Hautes Alpes i Piemonte.(El patrimonio cultural, 1a parte) Septiembre 2011

Día 4º Fort Queyras


Hoy hace un día de los que Tomàs Molina, el hombre del tiempo de Tv3, denomina “tapadote” y “grisote”. Casi no ha parado de llover durante toda la noche y de momento no tiene pinta de mejorar. Por lo tanto hoy toca sí o sí la visita cultural, y no nos ha cogido desprevenidos porque conocíamos las previsiones meteorológicas. No nos ha sido demasiado difícil decidir donde ir: hoy visitaremos un castillo, que a los 2 nos apasionan los castillos y por la zona hay uno del que tenemos muy buenas referencias y que ya vimos desde una distancia más o menos cercana el día que fuimos al Queyras. El castillo se llama Fort Queyras y este es el enlace a su web: http://www.fortqueyras.com/
Destaca por su espectacular situación arriba de un cerro que domina la entrada al alto valle del *Queyras.

En mi opinión su visita es aconsejable, pero hay que tener en cuenta que buena parte del que está abierto a la visita son dependencias que se ampliaron en época moderna, a partir del S XVII, y que el aspecto que presenta en la actualidad el castillo es fuerza diferente del que tenía durante el *Edad Mediana, debido a las reformas sufridas especialmente durante los s XVII y XVIII.

Hoy llegamos más bien al *camping; es uno de los aspectos más positivos de los días de mal tiempo: en general visitas menos cosas, no madrugas tanto y vuelves antes al alojamiento.

Último apunte a remarcar del día: muchos cumbres superiores a 2.000 m han aparecido enharinados de nieve. "Al loro! ", que esta noche puede ser muy fría.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

10 LLOCS MÀGICS DE CATALUNYA RECOMANATS PER 10 BLOGGERS

15 INDRETS DELS PIRINEUS RECOMANATS PER "BLOGGERS"

4 RUTES SENDERISTES FÀCILS PEL BERGUEDÀ