SCOTLAND: UN SOMNI FET REALITAT - 1A PARTEilean Donan Castle, Highlands, Escocia, Scotland, Regne Unit, United KingdomSé que el títol d’aquest article és molt tòpic, però realment és veritat; Escòcia és un país que des de petit he volgut visitar i finalment aquest estiu hem pogut aconseguir complir aquest somni perseguit durant tants anys.
Enguany ha estat possible perquè hem pogut ajustar moltíssim el pressupost en 2 temes bàsics: primer trobar bitllets d’avió d’una companyia irlandesa de baix cost, i en segon lloc un lloguer de cotxe igualment a un preu molt inferior a l’esperat per tractar-se del Regne Unit.

Bé, atès que tinc molt a explicar i no vull cansar els lectors, intentaré sintetitzar i “anar al gra”, sempre que sigui possible:

Començaré annexant-vos el mapa amb el recorregut realitzat durant 1 setmana sencera i després aniré amb els detalls més interessant del viatge dia a dia:
 Mapa d'Escòcia amb l'itinerari fet per nosaltres 
(Heu de tenir en compte que el vam realitzar en sentit horari,
 amb inici i final a l'aeroport de Glasgow-Prestwick)
  

1r dia – :Aeroport de Glasgow-Prestwick – Fort William

Comença una mica estressant, perquè hem de matinar quan el dia abans havíem arribat al b&b (bed & breakfast) gairebé a les 00.45. -és el preu de volar amb una línia de baix cost: sovint són horaris molt intempestius-. A més a més, hem de tornar a l’aeroport a recollir al cotxe de lloguer, i el que crea més neguit: és un país on el volant és la dreta i conduixen per l’esquerra , inèdit per a tots 2.  I per acabar-ho d’arreglar plou i fa pinta de no millorar.

Atès que el dia no comença gaire bé – parlant en termes meteorològics és clar-, no tenim altre remei que posar-nos a conduir descartant de moment aturar-nos pel camí a fer cap visita. Per sort és encara aviat i el dia és llarg.

Malgrat la pluja, de seguida podem apreciar alguns detalls que seran constants al llarg de gairebé tot el viatge: els boscos i prats són d’un verd intens, similar al que podríem trobar a Suïssa o al Tirol.

Sense gairebé adonar-nos-en, en poc més d’una hora de viatge entrem a Loch Lomond, un gran llac (loch en idioma gaèlic) de gairebé 40 km. de longitud – el de més superfície de tot el Regne Unit, i catalogat com a Parc nacional. Aquí és la 1a excursió prevista del viatge, i sembla que serà possible, perquè ha parat de ploure i s’ha obert alguna clariana.

Loch Lomond, Escocia, Scotland, Regne Unit, United Kingdom

Loch Lomond


Loch Long, Escocia, Scotland, Regne Unit, United Kingdom

Loch Long


L’excursió triada és una ruta circular de curta durada, unes 3 hores, que surt des d’Arrochar i ens permetrà veure 2 llacs: el Loch Long i el Loch Lomond.
L’excursió és espectacular, no tant per les vistes, sino sobretot per la vegetació, amb magnífics boscos de pins barrejats amb alguna fageda. També ens crida l’atenció un altre detall: no parem de trobar rieres, rierols i manantials, l’aigua circula amb alegria per tot arreu i això és un tret comú a tota Escòcia.

Loch Lomond, Cruach Tairbeirt, Escocia, Scotland, Regne Unit, United Kingdom

Espectacular pineda que vam travessar durant la ruta pels vessants de la Cruach Tairbeirt


Aquí us deixo 2 enllaços que us poden interessar:
-L’excursió que vàrem fer: Cruach Tairbeirt Walk

Quan arribem al cotxe el sol llueix, i això dóna molta més alegria a tot el paisatge i els seus tons verds. Sembla mentida que unes poques hores abans la pluja hagués estat protagonista.

Aprofitant l’escletxa de bon temps hem d’anar per feinar i dirigir-nos a la 2a destinació del dia: Loch Awe.
Loch Awe és el 3r llac d’aigua dolça més gran d’Escòcia en quant a superfície, i és molt allargat i estret. A part de la bellesa dels paisatge en sí, té un altre focus de gran interès: el castell de Kilchurn (Kilchurn Castle), una construcció imponent situada a un extrem del Loch, parcialment en ruïnes, i 100% aconsellable de visitar.

Loch Awe, Escocia, Scotland, Regne Unit, United Kingdom

Loch Awe

L’entrada és lliure, peró heu de tenir en compte que ens va costar trobar l’aparcament del castell, ja que no està indicat, tot i trobar-se al costat de la carretera.
També he de destacar que de tornada al cotxe va posar-se a ploure, clar indicador del clima d’Escòcia: temps molt canviant en qüestió de poques hores: pluja-sol-pluja-sol.

Kilchurn Castle, Loch Awe, Escocia, Scotland, Regne Unit, United Kingdom

Kilchurn Castle


Kilchurn Castle, Loch Awe, Escocia, Scotland, Regne Unit, United Kingdom

Kilchurn Castle i Loch Awe


Sota la pluja hem de seguir conduint, atès que encara ens queden una mica de 100 km. per arribar a l’allotjament reservat, situat molt aprop de Fort William. Afortunadament, just pocs km. després de Loch Awe, i coincidint gairebé amb que entrem dins territori de les Highlands, torna a sortir el sol.

Aquests darrers 100 km. del dia us asseguro que no els oblidaré mai: és un dels millors recorreguts per carretera que mai hagi fet!!!

És un tram que travessa alguns dels paratges més emblemàtics i espectaculars del Sud de les Highlands: Black Mount, Glen Coe, Loch Leven i Loch Linnhe. Aquest darrer, més que llac (Loch), és un bonic i allargat estuari on està emplaçat Fort William.


Black Mount, Highlands, Escocia, Scotland, Regne Unit, United Kingdom

Black Mount, porta d'entrada de les Highlands


Malauradament la tarda anava avançant i les aturades havien de ser de curta durada, si no volíem arribar massa tard a Fort William. Nogensmenys, com a contrapartida el sol ja començava a apropar-se a la línia de l’horitzó, de manera que el paisatge havia quedat ben nítid, amb unes llums increibles, ideal per a contemplar aquests paisatges tan extraordinaris i poder fer fotos gairebé de National Geographic.

Tots els paratges d’aquest darrer tram de carretera  eren de gran bellesa, però sens dubte que per damunt de tots destaca  GLEN COE, una vall d’origen volcànic, que l’erosió ha anat modelant fins a transformar-la en una fantàstica vall glacial de 12 km de longitud que acaba morint a Loch Leven.
Així mateix Glen Coe és escenari d’un tràgic episodi de la història d’Escòcia, en què van morir a traïció 38 membres del clan dels McDonald l’any 1692.


Glen Coe, Highlands, Escocia, Scotland, Regne Unit, United Kingdom


Glen Coe, Highlands, Escocia, Scotland, Regne Unit, United Kingdom


Glen Coe

El nostre 1r i memorable dia per Escòcia finalitza de manera brillant – no podia ser d’una altra manera- amb la 1a cervesa del viatge, assaborida a Roy Bridge, el  nostre allotjament, situat a uns 15 km. al Nord de Fort William.

Fort William, Loch Linhe, Highlands, Escocia, Scotland, Regne Unit, United Kingdom

Capvespre a Fort William i Loch Linhe

-Altres Posts relacionats

- Viatge a Escòcia - 2a part: Eilean Donan Castle i Isle of Skye


#Postamics

- Blog Viajar Code: Verónica. Relat del viatge que va realitzar a Escòcia l'any 2012, concretament el 10è dia, quan travessa el Sud de les Highlands i Glen Coe:  http://akasha83.blogspot.com.es/2012/08/rumbo-stirling.html
SCOTLAND: UN SUEÑO HECHO REALIDAD - 1ª Parte

Sé que el título de este artículo es muy tópico, pero realmente es verdad; Escocia es un país que desde pequeño he querido visitar y finalmente este verano hemos podido conseguir cumplir este sueño perseguido durante tantos años.
Esto ha sido posible porque hemos podido ajustar muchísimo el presupuesto en 2 temas básicos: primero encontrar billetes de avión de una compañía irlandesa de bajo coste, y en segundo lugar un alquiler de coche igualmente a un precio muy inferior al esperado por tratarse del Reino Unido.

Bien, dado que tengo mucho a explicar y no quiero cansar los lectores, intentaré sintetizar e “ir al grano”, siempre que sea posible:

Empezaré anexando el mapa con el recorrido realizado durante 1 semana entera y después iré con los detalles más relevantes del viaje día a día:
1r día – miércoles 21 de agosto: Aeropuerto de Glasgow-Prestwick – Fort William


Empieza un poco estresante, porque tenemos que madrugar cuando el día antes habíamos llegado al b&b (bed & breakfast) casi a las 00.45. -es el precio de volar con una línea de bajo coste: a menudo son horarios muy intempestivos-. Además, tenemos que volver al aeropuerto a recoger el coche de alquiler, y lo que crea más desazón: tienen el volante a la derecha y conducen por la izquierda, inédito para los 2. Y para acabarlo de arreglar llueve y no tiene aspecto de mejorar. 


Dado que el día no empieza demasiado bien – hablando en términos meteorológicos está claro-, no tenemos otro remedio que ponernos a conducir descartando de momento pararnos por el camino a hacer ninguna visita. Por suerte todavía es pronto y el día es largo.

A pesar de la lluvia, enseguida podemos apreciar algunos detalles que serán constantes a lo largo de casi todo el viaje: los bosques y prados son de un verde intenso, similar al que podríamos encontrar en Suiza o el Tirol.

Sin casi darnos cuenta, en poco más de una hora de viaje entramos Loch Lomond, un gran lago (loch en idioma gaélico) de casi 40 km. de longitud, el de mayor superficie de todo el Reino Unido, y catalogado como Parque nacional. Aquí es la 1a excursión prevista del viaje, y parece que será posible, porque ha parado de llover y empieza a abrirse algún claro. 
La excursión elegida es una ruta circular de corta duración, unas 3 horas, que sale desde Arrochar y nos permitirá ver 2 lagos: el Loch Long y el Loch Lomond. 
La excursión es espectacular, no tanto por las vistas, sino sobre todo por la vegetación, con magníficos bosques de pinos mezclados con algún hayedo. También nos llama la atención otro detalle: no paramos de encontrar arroyos, riachuelos y manantiales, el agua circula con alegría por todas partes y esto es un hecho común en toda Escocia.
Aquí os dejo 2 enlaces que os pueden interesar: 
-a la excursión que hicimos: Cruach Tairbeirt Walk 

Cuando llegamos al coche el sol luce, y esto da mucha más alegría a todo el paisaje y sus tonos verdes. Parece mentira que unas pocas horas antes la lluvia hubiese sido protagonista.


Aprovechando la rendija de buen tiempo tenemos que ir al grano y dirigirnos al 2º destino del día: Loch Awe.
Loch Awe es el 3r lago de agua dulce más grande de Escocia  en cuanto a superficie, y es muy alargado y estrecho. Aparte de la belleza de los paisaje en sí, tiene otro elemento de gran interés: el castillo de Kilchurn (Kilchurn Castle), una construcción imponente situada en un extremo del Loch, parcialmente en ruinas, y 100% aconsejable de visitar. 
La entrada es libre, pero debéis tener en cuenta que nos costó encontrar el aparcamiento del castillo, puesto que no está indicado, pese a encontrarse junto a la carretera. 
También tengo que destacar que de vuelta al coche se puso a llover, claro indicador del clima de Escocia: tiempo muy cambiante en cuestión de pocas horas: lluvia-sol-lluvia-sol.

Bajo la lluvia tenemos que seguir conduciendo, dado que todavía nos quedan un poco de 100 km. para llegar al alojamiento reservado, situado muy cerca de Fort William. Afortunadamente, justo pocos km. después de Loch Awe, y coincidiendo casi con que entramos dentro de territorio de las Highlands, vuelve a salir el sol.

Estos últimos 100 km. del día os aseguro que no los olvidaré nunca: es uno de los mejores recorridos por carretera que nunca haya hecho!!! 

Es un tramo que atraviesa algunos de los parajes más emblemáticos y espectaculares del Sur de las Highlands: Black Mount, Glen Coe, Loch Leven y Loch Linnhe. Este último, más que lago (Loch), es un bonito y alargado estuario donde está emplazado Fort William.

Desgraciadamente la tarde iba avanzando y las paradas tenían que ser de corta duración, si no queríamos llegar demasiado tarde a Fort William. Sin embargo, como contrapartida el sol ya empezaba a acercarse a la línea del horizonte, de forma que el paisaje había quedado muy nítido, con unas luces increibles, ideal para contemplar estos paisajes tan extraordinarios y poder hacer fotos casi de National Geographic.

Todos los parajes de este último tramo de carretera eran de gran belleza, pero sin duda que por encima de todos destaco GLEN COE, un valle de origen volcánico, que la erosión ha ido modelando hasta transformarla en un  fantástico valle glacial de 12 km de longitud que acaba en Loch Leven. 
Asimismo Glen Coe es escenario de un trágico episodio de la historia de Escocia, en qué murieron a traición 38 miembros del clan de McDonald en 1692.

Nuestro 1r y memorable día por Escocia finaliza de manera brillante – no podía ser de otro modo- con la 1a cerveza del viaje, saboreada a Roy Bridge, nuestro alojamiento, situado a unos 15 km. al Norte de Fort William.


#Postamigos

- Blog  Viajar Code: Verónica. Relato del viaje a Escocia realizado el año 2012, concretamente el 10º dia, cuando cruza el sur de las Highlands pasando por Glen Coe:  http://akasha83.blogspot.com.es/2012/08/rumbo-stirling.html

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

10 LLOCS MÀGICS DE CATALUNYA RECOMANATS PER 10 BLOGGERS

4 RUTES SENDERISTES FÀCILS PEL BERGUEDÀ

10 CIUTATS EUROPEES QUE EM TENEN EL COR ROBAT