EXCURSIONS D'UN DIA DES DE BARCELONA (AMB TRANSPORT PÚBLIC)






Montserrat, excursions d'un dia des de Barcelona


Avui no escriuré de destins llunyans situats a  centenars o milers de quilòmetres, sinó que faré 5 propostes d’excursions d’un dia des de Barcelona, i totes accessibles amb transport públic.

És per tant, un article especialment dirigit a tots aquells que veniu de fora de Catalunya  amb la intenció de passar uns quants dies a Barcelona i que per diferents motius – llarga estada, o bé ja coneixeu la ciutat- Barcelona us pugui quedar “petita”, i sentiu la necessitat de conèixer altres destins propers.

Per tal que això no succeeixi aquí teniu aquestes 5 propostes d'excursions d'un dia des Barcelona:

1. MONTSERRAT


Monestir de Montserrat, excursions des d'un dia des de Barcelona,

Monestir de Montserrat


És una muntanya única, amb un perfil retallat molt característic, visible des de centenars de quilòmetres.

A més del peculiar relleu de la roca conglomerada, es pot considerar que Montserrat és el centre espiritual de Catalunya, essent la Verge de Montserrat – més coneguda com la “Moreneta” – la patrona de Catalunya, i la seva imatge  es venera al Monestir de Montserrat.

Depenent del vostre estat de forma, podeu realitzar algun passeig o excursió de diferent durada i dificultat al voltant del Monestir, per a poder admirar aquesta meravella geològica de Catalunya.

La més curta és la que va fins la creu i mirador de Sant Miquel, peró també podeu allargar-la i continuar fins les ermites de Sant Joan, Sant Onofre i Santa Magdalena. Aquí teniu l'enllaç a la  ruta

Si us interessa escurçar l'excursió, heu de saber que podeu agafar el cremallera de Sant Joan, que surt des del mateix Monestir.

Dades pràctiques

Accés amb transport públic:  Des de Plaça Espanya de Barcelona surten cada hora els Ferrocarrils de la Generalitat (FGC)

Heu d’agafar la línia R5 i baixar a la parada de l’Aeri de Montserrat o bé la a la següent, a Monistrol de Montserrat.

Si baixeu a l’estació de l’Aeri, després haureu d’agafar l’Aeri, un telefèric que puja fins el Monestir de Montserrat en un trajecte no apte per als que pateixen vertigen.

Si decidiu seguir fins Monistrol de Montserrat, allí haureu de pujar al Cremallera, que també us deixarà a tocar del Monestir de Montserrat.

Existeix un bitllet combinat de tren + cremallera anada i tornada per 20,20 euros, que es pot adquirir a les màquines de venda automàtica de moltes estacions dels FGC.

També hi ha el bitllet combinat de tren més + Aeri, al mateix preu - 20,20 euros-, i que s'ha de comprar el mateix dia a les màquines de venda automàtica d'algunes estacions dels FGC.

Si us sentiu forts, podeu pujar a peu al Monestir des de Monistrol pel sender GR5, i tardareu entre 1.5 i 2 hores.


2. COLÒNIA GÜELL- CRIPTA GAUDÍ


Els llocs més bonics de Catalunya, Patrimoni Cultural


Cripta de la Colònia Güell



El gran arquitecte Antoni Gaudí va rebre molts encàrrecs de l’empresari Eusebi Güell i un d’aquests va ser construir l’església de la Colònia Güell, a Santa Coloma de Cervelló, municipi situat a 22 km. de Barcelona.

La construcció de l’església va iniciar-se l’any 1908, però va quedar inacabada, perquè els fills d’Eusebi Güell l'any 1914 van renunciar a continuar finançant-la.

De totes maneres, els 6 anys en que Gaudí havia estat treballant van ser suficients per a poder finalitzar la nau inferior, que va ser consagrada pel Bisbe de Barcelona l’any 1915, i a partir d’aquell moment va denominar-se popularment com a cripta, nom que encara perviu.

La Cripta Güell des de l’any 2005 és Patrimoni de laHumanitat, junt amb 6 altres edificis més d’Antoni Gaudí situats a Barcelona.

A més de la Cripta de Gaudí, val la pena visitar tota la Colònia Güell, declarada Conjunt històric l'any 1991, i que compta amb altres edificis modernistes de gran bellesa, com Ca l'Espinal, l'Escola, o la Casa del Mestre.


Per  la seva proximitat a Barcelona - és a 22 quilòmetres de la Ciutat Comtal-  és ideal per anar-hi un matí o una tarda. 

Dades pràctiques:

Accés amb transport públic: a l’igual que Montserrat, haureu d’anar fins Plaça Espanya per agafar els FGC, qualsevol de les línies S33, S8 i S4, i baixar a l’estació Colònia Güell.

Existeix un bitllet combinat de tren + visita a la Cripta Güell + audioguia per un preu de 15,30 Euros.


3. TOSSA DE MAR


Tossa de Mar, excursions d'un dia des de Barcelona

Tossa de Mar


És una de les poblacions més emblemàtiques de la Costa Brava, amb un espectacular nucli medieval emmurallat situat damunt d’un turó que domina la costa.

No obstant la part medieval no és l’únic que ofereix Tossa, ja que podem visitar Sa Roqueta -barri de pescadors nascut a partir del S XVI- ,   la Vil.la romana dels Ametllers, o un passeig per les platges i cales properes.

Aquí teniu un enllaç dels diferents itineraris a peu que podeu fer per Tossa i els voltants:  http://www.infotossa.com/images/dbfolletos/rutes_a_peu_cat.pdf


A més a més, durant l’estiu no oblideu de portar el vestit de bany, atès que sou a la Costa Brava, on podreu gaudir de les platges i cales del municipi.

Dades pràctiques

La companyia d’autobusos Sarfa   realitza el trajecte Barcelona-Tossa i surten des de l’Estació del Nord, al carrer d’Ali Bei, 80. El preu és de 12.15 Euros per trajecte.


4. SANT LLORENÇ DEL MUNT I LA SERRA DE L'OBAC


Monestir de Sant Llorenç del Munt, La Mola, excursions d'un dia des de Barcelona

Sant Llorenç del Munt


Sant Llorenç del Munt i la Serra de l'Obac és un Parc natural situat a només 40 km. de Barcelona, que es caracteritza per un relleu abrupte en conglomerat i vegetació típicament mediterrània.

L’excursió que més us recomano d’aquest espai natural és pujar fins el seu punt més alt, la Mola, a 1.095 m,  des del que es gaudeix d’un excepcional panorama: de la costa fins els Pirineus. Fins i tot en dies molt nítids és possible arribar a veure les Balears.
És de destacar que el cim de la Mola està presidit pel Monestir romànic de Sant Llorenç del Munt, del S XI.

Dades pràctiques

No existeix un accés directe des de Barcelona, sinó que cal fer transbord a Terrassa, població a la que podeu accedir amb tren (Renfe o FGC -les 2 companyies tenen estació a Plaça Catalunya-) o autobús.

A Terrassa haureu  d’anar a l’Estació d’Autobusos, agafar l’autobús  M11 de la companyia Transports Generals d’Olesa que  va a Mura i Talamanca, i baixar-vos a la parada del Coll d'Estenalles. Des del Coll d'Estenalles fins el cim de la Mola tardareu unes 4 hores entre anar i tornar. Aquí teniu l'enllaç als horaris. Heu de tenir en compte que aquesta línia només funciona els caps de setmana i els festius excepte Nadal i Cap d'Any.

Si voleu anar-hi un dia laborable, aquesta és la millor opció: a l’Estació d’Autobusos de Terrassa haureu agafar l’autobús  M8A de la companyia Transports Generals d’Olesa que  va a Matadepera, i baixar-vos a la parada de la Plaça de la Mola de Matadepera. Aquí teniu l'enllaç als horaris

Des de la Plaça de la Mola, seguiu l'itinerari detallat en aquest mapa:




Una vegada heu arribat fins el punt on indica el mapa superior, seguiu les indicacions d'aquest altre itinerari amb format pdf, que adjunta un detallat mapa de la zona.

Des de la Plaça de la Mola la durada total de l’excursió entre anar i tornar és de 3.5- 4 hores.


5. RUPIT


Rupit, Collsacabra, excursions d'un dia des de Barcelona

Rupit


Rupit és un petit poble situat al NordEst de la província de Barcelona.

És l’excursió que queda més allunyada de totes, atès que Rupit és a 105 km. de Barcelona i el tram final de la  carretera té alguns revolts.

De totes maneres val la pena l’esforç, perquè és un poble realment bonic, amb una típica arquitectura de cases de pedra que formen un notable conjunt, en què encara són ben presents molts edificis dels S XVI i XVII.

Però no us he recomanat Rupit simplement per l’arquitectura rural, perquè l’entorn és un altre dels grans atractius de la zona: ens trobem al Collsacabra una petita regió natural de Catalunya caracteritzada per un relleu ben accidentat, amb altes cingleres, frondosos boscos caducifolis i mediterranis, rius, gorgs i salts d’aigua.

Precisament una excursió que podeu fer des de Rupit és anar fins el Salt de Sallent, un indret on el riu Rupit fa un salt d’aigua de 100 m.
És una curta excursió d’una durada inferior a les 2 hores. Aquí us deixo un enllaç molt ben detallat de la ruta

Si voleu fer una ruta més llarga, teniu més opcions. Aquí teniu un enllaç que inclou mapes amb diferents itineraris per Rupit 

Darrer consell: si podeu, visiteu Rupit en un dia laborable, perquè en festius està molt massificat.

Dades pràctiques

A l’igual que per anar al Parc natural de Sant Llorenç del Munt, no teniu un accés directe, sinó que heu de fer transbord a Vic, ciutat a la que podeu arribar amb autobús (empresa Sagalés amb sortida des del carrer Casp, 34 o des de l'estació d'autobusos de Fabra i Puig) o bé amb la Renfe (Línia de Rodalies R3 amb sortida des de Sants o Pl. Catalunya).

A Vic haureu d’agafar un autobús de Sagalés, que va a Rupit.

Per tornar sí que hi ha autobús Rupit-Barcelona, però heu de tenir en compte que l’últim del dia surt a les 17.25 h. Aquí teniu els  horaris 



Postamigo
Relats d'altres viatgers #Postamics

Comentaris

  1. Molt bona selecció Dani.
    A Montserrat fa una pila d'anys que no hi anem i ja em dit que per primavera hi volem pujar. I la Colonia Güell fa una pila que la tenim entre cella i cella.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Jordi. A la Colònia Güell hi he estat només una vegada, i ja fa moooolts anys; hi hauria de tornar. A Montserrat intento pujar cada any. Salutacions

      Elimina
  2. A mi em fa vergonya dir-ho pero...m'haig de posar molt les piles xD

    ResponElimina
    Respostes
    1. Encara ets jove i tens molt de temps per anar visitant de mica en mica els tresors d'aquest meravellós país ;)

      Elimina
  3. Recomendaciones muy interesantes y a tener muy en cuenta. Agradezco tu esfuerzo por aportar información práctica en esta entrada.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracias fmanega. Desde luego la información práctica ha sido la parte más laboriosa, porque tuve que mirar diferentes webs de transportes, así como horarios, precios... Saludos

      Elimina
  4. Molt bones recomanacions per fer sortidetes sense gastar gaire i si tens nens encara millor per aquells caps de setmana que no saps que fer amb ells. Chuski

    ResponElimina
    Respostes
    1. Celebro que t'hagi agradat Chuski. Si aneu a Rupit, que els nens prenguin biodramina.

      Elimina
  5. Moltes gràceis Dani per pensar amb els qui no agafem molt el cotxe, ens has facilitat molt la feina amb els enllaços del transport públic, no imaginàvem que arriben fins a la Mola i a Rupit :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola,
      l'autobús de la Mola deixa bastant amunt i fins on tothom aparca els cotxes, no tens gaire estona. És una llàstima que l'autobús que va al Coll d'Estenalles només funcioni diumenges, perquè és una travessa molt maca fer Coll d'Estenalles - La Mola. Salutacions

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

10 LLOCS MÀGICS DE CATALUNYA RECOMANATS PER 10 BLOGGERS

4 RUTES SENDERISTES FÀCILS PEL BERGUEDÀ

10 CIUTATS EUROPEES QUE EM TENEN EL COR ROBAT