DESCOBRINT LA BRETANYA FRANCESA (I): ITINERARI I ALLOTJAMENT

 

França, Bretanya francesa


La Bretanya és una gran regió situada al nord-oest de França i forma una gran península allargada que penetra a l’Atlàntic, amb una superfície total de 27.208 km². Per tant, el mar és un dels grans protagonistes de la Bretanya o Breizh, tal com s'anomena en llengua bretona.

A nivell administratiu la seva capital és Rennes, un tema que genera molt debat, perquè per molts la capital de la Bretanya hauria de ser Nantes, ciutat que va ser la residència principal dels ducs de Bretanya entre els s. XIII i XV. A més a més Nantes és la capital del Departament (província) del Loira Atlàntic, que des de la seva creació l’any 1790, i fins l’any 1941 va estar adscrit a la Bretanya.

Quant als orígens històrics de la Bretanya, cal anar a la prehistòria, uns milers d’anys abans que naixessin els herois gals i bretons del còmic Astèrix i Obèlix. La Bretanya va ser durant el Neolític un dels focus principals del megalitisme a Europa, un fenomen cultural molt complex, caracteritzat per construccions amb grans blocs de pedra: dòlmens, menhirs, cromlecs. Precisament dolmen deriva del mot d’origen bretó “taol maen”, que significa taula de pedra.

Així doncs la Bretanya és un destí especialment recomanat a tots els que us agrada l’arqueologia.

França, Bretanya francesa
Els alineaments de Carnac, un dels grans tresors arqueològics de la Bretanya que recomano visitar


No obstant, la Bretanya té molts altres atractius, i no només de patrimoni cultural: camins de ronda per descobrir la salvatge costa i els fars desafiants, platges per banyar-se i prendre el sol, boscos espectaculars, castells medievals, pobles amb encant, seductores ciutats, gastronomia...

En 6 dies per la Bretanya vam intentar descobrir tots aquests atractius, però reconec que ens van faltar dies i vam haver de renunciar a la zona més occidental de la regió i a visitar Rennes, la capital de la Bretanya.

En aquesta primera entrada dedicada al viatge a la Bretanya em limitaré a facilitar-vos l'itinerari i l'allotjament.

Bé, som-hi doncs amb l’itinerari i l’allotjament:

 

Itinerari per la Bretanya

Les plus beaux villages de France, els pobles més bonics de França, Bretanya francesa
Rochefort-en-Terre, un poble amb molt encant que vam visitar en el nostre itinerari per la Bretanya


- Dia 1: Arribada a la Bretanya i visita de Vannes per la tarda

- Dia 2: Jaciments prehistòrics de Locmariaquer i Carnac, i Península de Quiberon

- Dia 3: Castell de Largoët, Rochefort-en-Terre i Bosc de Brocelianda

- Dia 4: Jaciment prehistòric de Barnenez i Côte de Granit Rose (Costa de Granit Rosa)

- Dia 5: Mont Saint Michel, Saint-Malo, i Saint Suliac

- Dia 6: Cap d'Erquy, Cap Frehel,  Castell de la Hunaudaye i Moncontour

- Dia 7: Viatge de tornada Bretanya-Catalunya


  Mapa interactiu amb l'allotjament i els indrets visitats durant el viatge de 6 dies a la Bretanya


En 7 dies de viatge hem fet un total de 3.350 km.

A l'hora de calcular el pressupost d'un viatge amb cotxe des de Catalunya fins la Bretanya heu de tenir en compte que a França les autopistes són de peatge, però a partir de Nantes, i per tota la Bretanya són autovies gratuïtes, fet que és d’agrair.

Òbviament també heu de tenir present que el combustible (diesel o benzina) és més car a França que a l'estat espanyol, uns 25 cèntims més, i on el podeu trobar millor de preu és a les benzineres dels grans centres comercials (Carrefour, Leclerc, Auchan...)

 

Allotjament a la Bretanya

França, Bretanya francesa
Vannes, l'agradable ciutat on vam dormir les 2 primeres nits del nostre viatge a la Bretanya


Durant el nostre viatge a la Bretanya hem estat allotjats a 2 zones diferents, per tal de poder visitar el què teníem planificat i no haver de fer un empatx excessiu de carretera.

Els allotjaments a la Bretanya han estat els següents:

- Hotel Première Classe Vannes

Es tracta d’un hotel situat als afores de Vannes, l’encantadora capital del Departament del Morbihan, al sud-est de la Bretanya. Té una ubicació idònia per visitar Vannes, el Golf de Morbihan, els famosos jaciments megalítics prehistòrics de Carnac i Locmariaquer, el poble de Rochefort-en-Terre i alguns castells medievals emblemàtics de la Bretanya.

Els Première Classe són una cadena d’hotels de gamma “low cost” repartits per tota França, generalment situats als afores de les ciutats, molt a prop de les sortides de les autopistes o autovies, i amb un estil molt semblant al dels clàssics motels dels EUA. Són habitacions petites i sense luxes, i amb l’espai aprofitat fins el darrer cm quadrat, perquè inclouen un petit bany amb dutxa. 

A la recepció de l’hotel hi ha màquines amb “snacks” i amb begudes fredes i calentes i també hi ha microones. Opcionalment podeu fer un senzill esmorzar bufet a la recepció. Per 2 nits vam pagar un total de 85,60 Euros per una habitació doble sense esmorzar i vam reservar-ho a través de booking.com. La meva puntuació és de 6.5-7. No el recomano a persones exigents i que busquen una habitació espaiosa i molt confortable.


- Hotel Ibis Budget Saint Brieuc-Yffignac

Viatge a la Bretanya


És un hotel situat a uns 7 quilòmetres de Saint Brieuc, la capital del Departament de Côtes d’Armor, i situat a la costa nord de la Bretanya. La seva ubicació és òptima per a visitar la Côte de Granit Rose, la Côte d’Émeraude (Costa Maragda), Saint-Malo, Dinan, i fins i tot el Mont Saint Michel, atès que aquest darrer és a només 110 km de l’hotel d’Yffignac.

Els Ibis són una altra gran cadena hotelera de gamma econòmica també repartits per tota França i habitualment situats als afores de les ciutats. Dins de les 3 categories del grup Ibis la més econòmica és la Ibis Budget, que és la que vam agafar.

Les habitacions són molt similars a les dels hotels Première Classe, però lleugerament més grans i confortables, i amb les finestres més grans i amb millor il·luminació. A més de disposar de microones i de màquina amb “snacks” i amb begudes, també tenen servei de restaurant, de manera que és possible esmorzar, dinar i sopar. Per 4 nits vam pagar un total de 215,60 Euros per una habitació doble sense esmorzar, i vam reservar-ho a través de booking.com. La meva puntuació és de 7.


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

10 LLOCS MÀGICS DE CATALUNYA RECOMANATS PER 10 BLOGGERS

4 RUTES SENDERISTES FÀCILS PEL BERGUEDÀ

10 CIUTATS EUROPEES QUE EM TENEN EL COR ROBAT