Preparatius d’un viatge i/o excursió: la cartografia



Abans de començar un viatge o una excursió és molt important anar ben documentat i saber on volem anar i la ruta a seguir. No obstant això no vol dir que tot l’itinerari s’hagi de planificar fins el darrer detall, a vegades és positiu deixar algunes coses per a la improvisació o poder triar entre més d’una opció. Això pot ser útil per exemple en situacions de climatologia molt adversa i és un viatge que has reservat i no pots anul.lar-lo; aleshores aquella excursió a peu que havíem planificat s’ha de suspendre i hem de buscar alternatives.
Una part fonamental dels preparatius d’un viatge és la referent a la cartografia. A continuació us facilito unes eines cartogràfiques molt útils i que es troben per internet de manera gratuïta:

1-     www.viamichelin.es ; també hi ha un viamichelin per a cada país (viamichelin.it/fr/de...). Calcula el millor itinerari per a viatjar en vehicle propi: consisteix en introduir la població d’origen del viatge i la població d’arribada. És important destacar que la ruta que  proporciona normalment no és la més curta, sino la que considera més ràpida i dóna prioritat a les autopistes de peatge i carreteres principals. En aquest sentit funciona de manera molt similar als càlculs que fa un GPS. Hi ha una opció que és donar-li un punt de pas intermig, en el cas que veiem que l’itinerari que ens ha donat dóna molt de rodeig.
2-     www.icc.cat: és la web de l’Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC) i permet descarregar mapes de qualsevol part del territori català i amb l’escala que un desitgi. Són mapes molt complerts, ja que permeten visualitzar carreteres, GR (senders de gran recorregut), corbes de nivell, delimitació dels Espais naturals protegits...                                                                                                             En la meva opinió és de molta ajuda per a programar excursions a peu.
3-     www.geoportail.fr: és una web francesa i funciona de manera molt similar a la de l’ICC, però únicament per territori francès. Té el “problema” que està en francès, i que la pàgina inicial presenta una mica més de dificultats per a la seva comprensió.

Espero que us puguin ser d’utilitat.


Antes de empezar un viaje o una excursión es muy importante ir bien documentado y saber donde queremos ir y la ruta a seguir. Sin embargo no significa que todo el itinerario se tenga que planificar hasta el último detalle, a veces es positivo dejar algunas cosas para la improvisación o poder elegir entre más de una opción. Esto puede ser útil por ejemplo en situaciones de climatología muy adversa y en un viaje que has reservado y sin poder anularlo; entonces aquella excursión a pie que habíamos planificado se tiene que suspender y nos obliga a buscar alternativas.
Una parte fundamental de los preparativos de un viaje es la referente a la cartografía. A continuación os facilito unas herramientas cartográficas muy útiles y que se encuentran por internet de manera gratuita:

1- www.viamichelin.es ; también hay un viamichelin para cada país (viamichelin.it/fr/de...). Calcula el mejor itinerario para viajar en vehículo propio: consiste en introducir la población de origen del viaje y la población de llegada. Es importante destacar que la ruta que proporciona normalmente no es la más corta, *sino la que considera más rápida y da prioridad a las autopistas de peaje y carreteras principales. En este sentido funciona de manera muy similar a los cálculos que hace un GPS. Hay una opción que es darle un punto de paso *intermedio, en el supuesto que veamos que el itinerario que nos ha dado da mucho rodeo.
2- www.icc.cat: es la web del Instituto Cartográfico de Cataluña (*ICC) y permite descargar mapas de cualquier parte del territorio catalán y con la escala que uno desee. Son mapas muy cumpletos, puesto que permiten visualizar carreteras, *GR (*senderos de gran recorrido), curvas de nivel, delimitación de los Espacios naturales protegidos... En mi opinión es de mucha ayuda para programar excursiones a pie.
3- www.geoportail.fr: es una web francesa y funciona de manera muy similar a la de la *ICC, pero únicamente por territorio francés. Tiene el “problema” que está en francés, y que la página inicial presenta algo más de dificultades para su comprensión.

Espero que os sean de utilidad



Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

10 LLOCS MÀGICS DE CATALUNYA RECOMANATS PER 10 BLOGGERS

4 RUTES SENDERISTES FÀCILS PEL BERGUEDÀ

10 CIUTATS EUROPEES QUE EM TENEN EL COR ROBAT