RUTA SENDERISTA PEL COLLSACABRA

Ha arribat la tardor, i per tant, com cada any els boscos caducifolis i mixtes ens proporcionen un dels millors espectacles visuals de la natura: el canvi del color verd als tons groguencs, marronosos o vermellosos abans que perdin les fulles.
Per això dissabte passat vam decidir pujar a passejar per alguns boscos caducifolis del Collsacabra, zona natural de mitja muntanya situada al límit Nord Oriental de la comarca d'Osona, a la província de Barcelona. També ocupa una petita part de les comarques de la Selva i de la Garrotxa.


Mapa de la situació de Roques Encantades i Rupit


Vam aparcar el cotxe al Coll de Condreu, a uns 8 kms. de Rupit, i vam dirigir-nos a peu cap a les Roques Encantades i el Santuari de la Salut per un sender molt ben senyalitzat.
Les Roques Encantades són unes formacions rocoses molt estètiques situades al mig d'una fageda, a les que s'arriba en poc més de mitja hora des del Coll de Condreu. No té preu el poder contemplar aquest paratge quan els faigs han agafat els tons ocres i marrons.

                                                      
Les Roques Encantades
                                                  
Després de deixar-nos seduir per aquest lloc tan màgic vam anar cap el Santuari de la Salut a través d'una zona de prats entre boscos també molt estètica, que s'anomena Pla d'Armadans.
El Santuari de la Salut és un bon mirador de la Garrotxa i dels pirineus Orientals, però malauradament el dia estava ennuvolat i no vam poder gaudir especialment d'extenses panoràmiques.
Tocava tornar al cotxe pel mateix camí, però vam fer una petita variant de la que no ens vam arrepentir: enlloc de baixar al Coll de Condreu pel corriol vam decidir agafar una pista més ampla, que travessa una bonica fageda.
A destacar que és una excursió molt assequible i amb pocs desnivells.

Aquí teniu un enllaç al wikiloc d'aquesta ruta senderista pel Collsacabra.

Pista de baixada cap el Coll de Condreu
A l'arribar al cotxe veiem que és aviat i decidim arrodonir el dia amb la visita a Rupit, que sense cap mena de dubte és un dels pobles més bonics de Catalunya. Té un conjunt arquitectònic molt ben conservat, amb moltes cases dels S XVI i XVII. No es pot deixar de visitar si aneu per la zona.

Rupit
Ha llegado el otoño, y por lo tanto, como cada año los bosques caducifolios y mixtas nos proporcionan uno de los mejores espectáculos visuales de la naturaleza: el cambio del color verde a los tonos amarillentos, *marronáceos o rojizos antes de que pierdan las hojas.

Por eso el pasado sábado decidimos subir a pasear por algunos bosques caducifolios del *Collsacabra, zona natural de media montaña situada al límite Norte Oriental de la comarca de Osona, a la provincia de Barcelona. También ocupa una pequeña parte de las comarcas de la Selva y de la Garrotxa.

Aparcamos el coche al Collado de *Condreu, a unos 8 *kms. de Rupit, y nos dirigimos a pie hacia las Rocas Encantadas y el Santuario de la Salut por un *sendero muy bien señalizado.

Las Rocas Encantadas son unas formaciones rocosas muy estéticas situadas en medio de un hayedo, a las que se llega en poco más de media hora desde el Collado de *Condreu. No tiene precio el poder contemplar este paraje cuando las hayas han cogido los tonos ocres y *marrones.

Después de dejarnos seducir por este lugar tan mágico fuimos ninguno el Santuario de la Salud a través de una zona de prados entre bosques también muy estética, que se denomina Pla de *Armadans.

El Santuario de la Salut es un buen mirador de la Garrotxa y de los *Pirineos Orientales, pero desgraciadamente el día estaba nublado y no pudimos disfrutar especialmente de extensas panorámicas.

Tocaba volver al coche por el mismo camino, pero hicimos una pequeña variante de la que no arrepentimos: en lugar de bajar al Collado de *Condreu por el sendero decidimos coger una pista más ancha, que atraviesa un bonito hayedo.

A destacar que es una excursión muy asequible en desniveles y tiempos.

Al llegar al coche vemos que es pronto y decidimos redondear el día con la visita en Rupit, que sin ningún tipo de duda es uno de los pueblos más bonitos de Cataluña. Tiene un conjunto arquitectónico muy muy conservado, con muchas casas de los S XVI y XVII. No se puede dejar de visitar si vais por la zona

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

10 LLOCS MÀGICS DE CATALUNYA RECOMANATS PER 10 BLOGGERS

4 RUTES SENDERISTES FÀCILS PEL BERGUEDÀ

10 CIUTATS EUROPEES QUE EM TENEN EL COR ROBAT