RUTA DE TARDOR DE 4 DIES PEL PIRINEU D'ARAGÓ I DE NAVARRA (I): ITINERARI I ALLOTJAMENT






Pirineu Aragonès, colors de tardor




Els Pirineus són possiblement la nostra regió preferida de la Península Ibèrica, i considero que una de les millors èpoques per gaudir-ne és sens dubte la tardor, quan les fulles dels arbres caducifolis canvien de color i ens ofereixen un fantàstic espectacle visual de tonalitats diverses, des del verd, groc o taronja, fins el vermell i el marró.

Malgrat haver-hi anat un munt de vegades als Pirineus, hi ha zones que amb prou feines coneixem, especialment les més occidentals, que queden més allunyades, i que resulta gairebé impossible anar-hi només el cap de setmana.




colors de tardor
Paisatge de tardor al Pirineu de Navarra, una zona que malauradament coneixem poc


Aquest any el Pont de l’1 de novembre han estat 4 dies, que ens ha permès arribar fins el Pirineu de Navarra i el més Occidental d’Osca i poder gaudir de l’esclat dels colors de la tardor.

Tot i que la prioritat d'aquesta ruta de 4 dies era contemplar i fer excursions a peu pels boscos caducifolis, també hem tingut temps per dedicar-lo a l'art romànic i a visitar alguns pobles amb encant de Navarra i Osca como Otsagabia o Siresa.


Pobles amb encant, Pirineu Aragonès, colors de tardor, art romànic
Siresa, al Valle de Hecho, un poble amb encant que hem visitat



En aquesta primera entrada únicament us informaré de la ruta realitzada i de l’allotjament.


Itinerari





Mapa amb els llocs visitats durant els 4 dies de la ruta pel Pirineu de Navarra i d'Aragó



Allotjament


Ens hem allotjat a 2 llocs diferents, perquè les zones que volíem visitar estaven massa distants una de l’altra i amb un únic allotjament haguéssim tingut un “empatx” important de carretera.

Us recomano que si aneu amb un pressupost ajustat, i sempre que no vulgueu anar de camping o d’albergs, que reserveu amb temps, perquè no hi ha gaire oferta d’hostals i d’hotels econòmics, especialment al Pirineu de Navarra i de seguida es queden sense plaça, sobretot en temporada alta o ponts.



Valle de Hecho, Pirineu Aragonès, colors de tardor
Refugi de Gabardito, Valle de Hecho, opció d'allotjament "auster"i econòmic, però en un magnífic entorn




Una opció interessant és buscar allotjament a Jaca, un lloc amb força oferta tant hotelera com de bars i restaurants, i que per la seva situació estratègica al Pirineu d’Osca us permetria arribar fins el Parc nacional d’Ordesa sense fer excessius quilòmetres. 


1- Pensión Txiqui (Isaba, Navarra)

Per visitar la Selva d’Iraty, al Pirineu de  Navarra, hem triat la Pensión Txiqui, situada al Valle del Roncal, a uns 43 km de distància, però heu de tenir present que la carretera és estreta i amb molts revolts, especialment el tram entre Otsagavia i Iraty, i per tant el trajecte dura més d’1 hora.

Tot i haver-hi estat només una nit,  la nostra valoració és molt bona – 8 de nota -: l’habitació és gran, amb bany, terra de parquet i neta, amb un preu total per nit de 51 euros sense esmorzar, reservada a través de booking.com. A més a més el personal és molt agradable, i això que el lloc estava ple.


2- Hostal Igüer (Aísa, Osca)

Per a les 3 nits restants hem estat a l’Hostal Igüer, a Aísa, una de les portes d’entrada del Parque naturalde los Valles Occidentales, al Pirineu d’Osca.




Pirineu aragonès, art romànic, colors de tardor
Ermita de San Adrián de Sasabe, un bell paratge que teníem ben a prop d'Aísa el poble on vam estar allotjats 3 nits. 


Per al nostre gust quedava massa a l'est de les zones que havíem prioritzat de visitar, i hagués estat millor dormir al Valle de Hecho, però ens vam veure obligats a anar a Aisa perquè teníem 2 famosos “cofres d’experiències” que ens havien regalat, i era l’únic de la zona que els admetia.


La nostra valoració és correcta – un 6.5 de nota -  però el servei en ocasions no va ser gaire bo, especialment a l’hora de servir els sopars.

Per la 3a nit, que no teníem inclosa al "cofre d'experiències", vam pagar 54 euros amb l'esmorzar inclòs, que no era buffet, però sí que era més que correcte, amb embotit, bolleria, i bon assortiment de begudes: llet, cafè, suc de taronja, vi i aigua.




Bé, fins aquí el resum de l'itinerari i l'allotjament; en properes entrades aniré publicant els llocs que vàrem visitar durant els 4 dies de ruta.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

10 LLOCS MÀGICS DE CATALUNYA RECOMANATS PER 10 BLOGGERS

4 RUTES SENDERISTES FÀCILS PEL BERGUEDÀ

10 CIUTATS EUROPEES QUE EM TENEN EL COR ROBAT