RUTA DE 3 DIES PER HUELVA (I): ITINERARI I ALLOTJAMENT

 

Andalusia, Espanya, rutes per carretera, roadtrip

Huelva és la província més occidental de tota Andalusia, i al meu parer és una de les grans oblidades d’Andalusia a nivell turístic, una gran injustícia, malgrat tingui molts atractius: el Parc Nacional de Doñana, espectaculars platges, pobles amb encant, la Sierra de Aracena, el pernil ibèric, les Mines de Riotinto, jaciments arqueològics ...

Durant l’escapada de 3 dies realitzada a finals de setembre de l’any 2022 vaig poder descobrir alguns d’aquests atractius de la província de Huelva, i us asseguro que la meva valoració és molt satisfactòria, i és una experiència que us recomano totalment.

natura, Huelva, Andalusia, roadtrip, rutes per Espanya
Parque Nacional de Doñana, un indret emblemàtic de la província de Huelva


En aquest entrada us detallaré l’itinerari i l’allotjament durant aquesta ruta de 3 dies per la província de Huelva, en què vaig fer un primer tast de Huelva i vaig poder gaudir tant de la seva natura, dels pobles de l’interior, del patrimoni cultural, arqueològic i etnològic, de la seva gastronomia i fins i tot de les seves platges,  si bé en aquest darrer cas, la platja va ser una breu i ràpida experiència.

Bé, som-hi  amb l’itinerari per Huelva


ITINERARI PER LA PROVÍNCIA DE HUELVA

Mapa de Huelva amb els llocs visitats i amb l'allotjament

 


-Dia 1: Parc Miner de Ríotinto i Conjunt Dolmènic de El Pozuelo

-Dia 2: Sierra de Aracena

-Dia 3: Niebla, Dolmen de Soto i Parc Nacional de Doñana

 

ALLOTJAMENT A HUELVA

Huelva, gastronomia, Andalusia
Salmorejo. Tant l'experiència gastronòmica com l'allotjament a Huelva van ser plenament satisfactoris


Durant la ruta de 3 dies per la província de Huelva he dormit als 2 allotjaments següents:

1- Casa rural El Romerito (Zalamea la Real)

Aquesta casa rural està situada a l’interior de Huelva, a uns 2 km del poble de Zalamea la Real, una ubicació ideal per visitar els Conjunts Dolmènics de los Gabrieles i de El Pozuelo, les Mines de Riotinto, i la Sierra de Aracena. Aquest darrer indret és una mica més allunyat, però “només” a uns 40 km. Per 1 nit sense esmorzar vaig pagar un total de 23,65 euros i va ser reservat a través del portal booking.com.

És  un apartament equipat amb totes les comoditats: saló-menjador espaiós, bany, cuina, nevera, gran televisió amb canals de pagament... A més a més el propietari és molt amable i vam poder parlar una estona d’una afició que tenim en comú: la micologia, és a dir els bolets, que també surten a la Sierra de Aracena si les pluges acompanyen.

Només té 3 petits inconvenients: cal arribar amb vehicle, és una mica complicat trobar la casa, perquè hi ha altres cases pels voltants, i la ubicació amb el google maps no és prou exacta, i és a un petit nucli aïllat sense bars ni botigues.

La meva puntuació de de 9.5 sobre 10, per tant òbviament el recomano.

 

2- Hostal Real (San Juan del Puerto)

Aquest hostal està situat al nucli urbà de San Juan del Puerto, a només 12 km de Huelva, a l’interior, però molt a prop de les platges.

Vaig dormir en una habitació individual amb bany, i per una nit sense esmorzar vaig pagar un total de 33 euros. L’habitació era espaiosa, igual que el bany, i estava molt neta. A pocs metres de l'hostal hi ha bars i un supermercat, i a uns 300 m un gran descampat amb aparcament gratuït.

Quant a aspectes negatius n’indico 2:  l’hostal és en un primer pis sense ascensor, i l’habitació és interior, en un semi-soterrani i únicament amb una finestra que dona al passadís.

La meva valoració és de 7.5 sobre 10.

 

Huelva, patrimoni cultural, Andalusia, roadtrip, rutes per carretera
Parque minero de Riotinto


AGRAIMENT

Finalitzo la present entrada amb un gran agraïment a Antonio, de naturaleza y viajes, per tota la informació i consells facilitats de la província de Huelva. Es nota que hi viu, que li apassiona la seva terra, i que coneix la província de Huelva més que ningú.

 


Comentaris

  1. Muchas gracias por visitar este trocito de Andalucía que tantas y tantas emociones nos regala a todos cuando la visitan.
    Un fuerte abrazo y hasta pronto!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Con muchas ganas de hacer una segunda escapada, y conocer mejor esta fantástica provincia que es Huelva. Tus consejos me vinieron muy bien. Un fuerte abrazo

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

10 LLOCS MÀGICS DE CATALUNYA RECOMANATS PER 10 BLOGGERS

4 RUTES SENDERISTES FÀCILS PEL BERGUEDÀ

10 CIUTATS EUROPEES QUE EM TENEN EL COR ROBAT